• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
De kippen PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 12 januari 2010 09:56

Karel_en_meiden  Kippen_Hoeve_Engelenburgh

Kippen horen op een boerderij. Na ons geïnformeerd te hebben hoe je kippen moet verzorgen en huisvesten moest het er toch echt van komen. De schapenstal is groot dus ruimte genoeg om een start te maken met scharrelkippen. Getipt door het knaagdierencentrum in Heiloo waar ons konijn Isabel vandaan komt hebben we contact opgenomen met Peter v. Poelgeest van Duurzaam Fauna Advies. Hij zoekt voor o.a. gedumpte kippen onderdak. Hij had een haan die al 2 jaar in een schuurtje zat en die gunde hij een goede plek. In eerste instantie wilden we geen haan, bang dat onze nachtrust verstoord zou worden. Maar bij het zien van die prachtige haan en door de goede voorlichting van Peter, verdwenen alle reserves en vielen we als een blok voor Karel. Wat een macho haan! Karel heeft een hele geschiedenis net als zijn vriendin met ingekorte snavel. Dus die ging ook mee. Verder waren er drie witte kippen, waarvan er twee gehandicapt waren. Door slechte verzorging missen ze hun tenen (kalkpoten). Deze kippen waren niet zo gewild bij mensen dus moeilijk te plaatsen. Mensen willen complete en "normale" kippen. Wij vinden ze prachtig en we nemen ze gewoon zoals ze zijn.

Intussen hebben we ook een kip met zeven kuikens, die in de winter zijn geboren. Die kregen we rond de kerst. Twee kuikens waren al door de kou doodgegaan.
De kippen hebben intussen allemaal namen gekregen. Karel zijn vrouw heet Truus.
De Wyandottes heten Kwik, kwek en Kwak.. De zwarte en witte ADHD kippetjes, die trouwens steeds rustiger worden heten Sjors en Sjimmie.

De kippen worden steeds tammer en komen vaak vrolijk naar je toe als je de stal binnen komt.

Dump alstublieft geen dieren bij Hoeve Engelenburgh. Wij zijn geen opvang.

Marion_met_Truus    Conor_met_Kwek    Edwin_met_Karel

 

 

Laatst aangepast op zondag, 28 maart 2010 11:25
 

Hoeve Engelenburgh  -  Terdiek 20  -  1733 JE Nieuwe Niedorp  -   tel: 0226 426786  -   KvK: 37154800  -  Bank: NL93 RABO 0153 2125 00

Google Analytics Alternative