• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Home Info Visie
Visie - Pagina 2 PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 14 april 2009 09:53

Hoeve Engelenburgh en duurzaam ondernemen

Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor een kleinschalig bedrijf als Hoeve Engelenburgh een vanzelfsprekendheid.
Het vinden van evenwicht tussen financieel economisch resultaat, mens en milieu is een streven.
Hoeve Engelenburgh is een bedrijf waar de mensen centraal staan en waar er met respect met mens en milieu omgegaan wordt.
De manier van verbouwen (moestuintje) is daarom ook ecologisch/ biologisch. Er wordt daarom met zo weinig mogelijk milieubelastende middelen en methoden verbouwd.
In plaats van hooi ligt er in de stallen bijvoorbeeld vlas. Vlas is veel minder stoffig (fijnstof) en is daarom vriendelijker voor mens en dier.
De tochtige koude stolp, die feitelijk niets anders was dan een koeienstal en hooiopslag is verbouwd tot prettige werkplekken, waar het aangenaam vertoeven is.
Het complete dak is geïsoleerd, net als alle buitenmuren. Alle TL-verlichting is vervangen door led-tl-buizen en in het theehuis worden dimbare ledlampen gebruikt.

Wat bieden wij?
Wij bieden een werkplek met dieren waarbij mensen met een beperking echt zelf verantwoordelijkheid krijgen in de verzorging en het onderhoud.
Werken in de moestuin, het theehuis enz. maakt hier ook onderdeel van uit.
Een atelier waar kunst gemaakt wordt. Kunst die geëxposeerd en verkocht zal worden. De opbrengst gaat voor een gedeelte naar de kunstenaar zelf gaan. Dit in tegenstelling tot de gang van zaken bij grote instellingen in de buurt, waarbij de opbrengst in de stichtingskas vloeit.
We maken we ook kleinere kunstzinnige voorwerpen, die als cadeauartikel verkocht worden..
Wij bieden hoogwaardige werkplekken voor mensen met een beperking, waar zij zich kunnen blijven ontwikkelen. Ook voor hen geldt in veel gevallen: "Een leven lang leren"
De nadruk ligt op het ontwikkelen van generieke competenties.
Trainingen op het gebied van weerbaarheid, communicatie, zelfredzaamheid, etc. worden tijdens het werk getraind of in een blok na de dagelijkse werkzaamheden.
Het concept van Hoeve Engelenburgh is redelijk uniek, omdat het verschillende disciplines in zich verenigd. Kunst, dieren, moestuin, theehuis, winkel, expositieruimte enz. Alle werkplekken dienen in feite de ontwikkeling van de werknemers. De werkplekken dienen niet alleen om competenties te ontwikkelen en uit te bouwen, maar kunnen daarnaast ook therapeutisch werken. Bijv. Kunst en het werken met paarden, varkens geiten enz.
Het is daarnaast ook bijzonder dat de maatschappij als klant en bezoeker deel wordt van de boerderij en daar automatisch een rol in gaat spelen.
Sterk punt van ons bedrijf is onze onderwijsachtergrond. Wij zullen ontwikkelingsgericht naar de werknemers blijven kijken en snel kansen tot ontwikkeling zien.Laatst aangepast op woensdag, 13 april 2016 09:08
 

Hoeve Engelenburgh  -  Terdiek 20  -  1733 JE Nieuwe Niedorp  -   tel: 0226 426786  -   KvK: 37154800  -  Bank: NL93 RABO 0153 2125 00

Google Analytics Alternative